Orkla Bygdeservice SA
Tlf.: 905 10 945
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Orkla Bygdeservice SA ble stiftet i 2000 og er lokalisert i Orkdal Kommune. Det består av 30 medlemmer med ulike ferdigheter og kunnskaper. Alle medlemmene er selvstendig næringsdrivende med mye erfaring innen de fleste områder. Vi tar jobber for offentlig sektor, bedrifter og private. Vår spesialitet er bland annet å ta jobber på kort varsel.

Hva er bygdeservice?

Bygdeservice er en gruppe bønder, evt. sammen med andre selvstendige næringsdrivende, som frivillig har sluttet seg sammen for å drive markedsføring av sin kompetanse, sitt utstyr med det formål å øke inntjeningen ved å yte tjenester til kommuner, bedrifter, privatpersoner og andre i et område.

Den første etableringen av "Bygdeservice" fikk vi i Norge i 1992 og per i dag er det ca 50 bygdeserviceforetak i Norge. I 2004 hadde de en samlet omsetning på ca 140 millioner kroner [Kilde: Bygdeservice Norge], og oppdragsmengden og omsetningen blant eksisterende lag øker for hvert år.

Alle deltakerne i et bygdeservice er selvstendig næringsdrivende bønder, mens selve bygdeserviceforetaket er registrert som et samvirkelag med begrenset ansvar. Bygdeserviceforetakets oppgave er i hovedsak å ta imot og formidle oppdrag, og koordinere arbeidet.

Bygdeserviceforetakenes konkurransefortrinn

  • Bygdeservice kan ta oppdrag som er for krevende for de minste entreprenørene fordi de ikke disponerer nok kompetanse eller utstyr
  • Bygdeservice kan ta oppdrag som er for små for de større entreprenørene fordi deres utstyr eller kompetanse ikke kan utnyttes lønnsomt på oppdrag av denne størrelsen.
  • Tilgjengelighet - ofte langt utover ordinær arbeidstid.
  • Oppdrag kan utføres på få timers varsel.
  • Billig og effektiv administrasjon gir rimelige priser.
  • Pålitelige og kunnskapsrike medlemmer som kan arbeide selvstendig og som rår over et bredt spekter av utstyr.
  • Arbeidet utføres av folk fra stedet. Disse har stor lokalkunnskap, noe som gir lave transportkostnader, stor fleksibilitet og minimal administrasjon.

[Kilde: Vi starter BYGDESERVICE -innføring i oppstart og drift og Bygdeservice Norge]

Orkla Bygdeservice SA
Megardsveien 1
7320 Fannrem
Tlf: 905 10 945
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.